top of page
Ernstige student

Ervaringen & Testimonials

Lees hieronder de ervaringen van mensen die je voorgegaan zijn.

Long Covid

Lees in deze kolom de ervaringen van deelnemers van het Long Covid programma.

NAH

Lees in deze kolom de ervaringen van deelnemers van het NAH programma.
Vrouw mouwloze jurk
I (42)

Toen de eerste lockdown een feit was en al mijn afspraken verdwenen uit mijn agenda, vond ik dat heerlijk! “Corona-rust” zou wat mij betreft hét woord van het jaar worden en ik genoot ervan dat ik even niks hoefde. Een jaar later kreeg dit woord een hele andere betekenis. Na een besmetting met het Coronavirus hield ik langdurig klachten. Door long COVID moest ik opnieuw mijn agenda leegvegen, maar dit keer vond ik dat absoluut niet leuk. Mijn lijf en hersenen functioneerden niet meer als voorheen. Dingen die ik normaal deed zonder nadenken lukte niet meer. Nadenken op zich kostte al ontzettend veel energie. Ik herkende mezelf niet meer. En het enige advies wat men mij kon geven was “rust nemen”. Ik werd allergisch voor het woord “rust” en “Corona” had mijn leven tot stilstand gebracht. 

Als arts ben ik gewend om mijn patiënten behandelingen te adviseren waarvan uit onderzoek is gebleken dat deze ook echt iets doen. En zo wilde ik ook mijn eigen ziekte nu benaderen. Toen ik hoorde over de therapie bij NeuroRC was ik dan ook sceptisch. Maar als je wanhopig graag jezelf weer terug wil, blijken je principes toch minder belangrijk. Het feit dat er een goede onderbouwing was van de verschillende onderdelen van de therapie en de overeenkomst tussen mijn klachten en die van mensen met NAH hebben mij doen besluiten toch deze therapie te volgen. En dat is één van de beste keuzes van mijn leven geweest.

Ook bij de start van de therapie was ik nog argwanend. Ik twijfelde nog steeds of dit alles mij wat ging opleveren. Maar na anderhalve dag merkte ik al verbetering. Ik kon prikkels veel beter verdragen, de hersenmist klaarde op en ik kreeg weer vertrouwen in mijn lijf en hoofd. Regelmatig betrapte ik mezelf op dingen die ik weer kon: muziek op de achtergrond, mensen in de ogen kijken als je met iemand in gesprek bent, sportwedstrijden van mijn kinderen bijwonen. Het lijken kleine dingen, maar ik genoot ervan dat ik het weer kon 

Deze therapie bij NeuroRC heeft me mezelf teruggeven. Ik ben hierdoor heel veel beter geworden, al ben ik nog niet beter. Maar ik kan mijn agenda weer vullen met afspraken, zowel privé als ook qua werk. Als arts vind ik het lastig om deze therapie te adviseren omdat uit onderzoek nog niet gebleken is dat het werkt. Maar als patiënt ben ik ontzettend blij dat ik het gedaan heb en gun ik ieder long COVID patiënt dat hij/zij met behulp van deze therapie zichzelf en daarmee zijn leven weer terugkrijgt. 

Jonge vrouw

Y (41)

"Het blijft zo onwerkelijk de positieve veranderingen! Ik heb letterlijk weer een deel van mijn leven teruggekregen. Een deel wat ik grotendeels geaccepteerd had, dat ik dit voor altijd zou moeten missen.  Ik vond het ook echt doodeng om deze stap te maken, wat nou als het averechts zou werken en de klachten alleen maar zouden verergeren. En nu is het allemaal anders!! Ik kan weer tegen prikkels, hoef niet meer met koptelefoon constant rond te lopen. Maar wat ik het belangrijkste vind, is dat ik oprecht zoveel kan genieten van mijn gezin.  Dat ze nergens meer rekening mee hoeven houden, dat ze lekker druk kunnen doen en we lekker kunnen zingen en dansen in huis! Ik voel mij er ook echt oprecht gelukkiger door! En een enorm dankbaar mens!! Iedere week tot nog toe, merk ik ook weer dat ik iets kan wat ik eerder niet kon.  Dit is nog steeds zo onwerkelijk! 

Dan is vandaag de laatste boosterdag geweest. En wat voor 1. Hoe blij kan je zijn dat je een verhaal kan onthouden wat de ander vertelt en daarnaast ook de 10 woorden. Iets wat ik eerder echt niet kon. Het voelde echt enorm als een overwinning en kreeg tranen in mijn ogen van blijdschap. Ook in het donker naar huis gereden, terwijl er ook nog regen was onderweg. De regen varieerde van miezer tot harde regen. Ondertussen ook nog een telefoongesprek kunnen voeren waarbij ik ook echt moest nadenken. En natuurlijk zorgen dat ik niet verkeerd reed! Het was overwinning op overwinning. Vorige week was ik echt moe aangekomen van het rijden in het donker. En vandaag was het echt zoveel beter. Ook de regen schrok mij niet af, integendeel. Ik dacht nu ook onderweg echt, laat de regen maar komen! Ik kan het aan!! Lieve dames, ik ben jullie oprecht super super dankbaar, mijn dankbaarheid is niet in dankbaarheid uit te drukken!"

Persoon met meer op de achtergrond

M (44)

"Wat prijs ik mezelf gelukkig dat ik de neuroplasticiteit training heb mogen volgen. Intensief was het zeker en confronterend des te meer, maar wat ben ik dankbaar, want door deze training ben ik  veranderd. Van een persoon die thuis op de bank langzaam dacht weer grip te krijgen op haar leven, in een persoon die door middel van stressritmes weer regie krijgt over haar leven. In de training heb ik geleerd om “falen” als een uitdaging en leermoment te zien, dat balans en ontspanning in je dagelijks leven een must is. Dit wordt je geleerd door een gedreven team, welke je helpt als het even niet meer ziet, of zo graag wil stoppen vanwege hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid. Inmiddels enkele weken later kan ik met trots zeggen dat ik langzaam steeds meer regie krijg over mijn leven. Het lukt me weer langzaam mijn agenda te beheren, heb weer energie om mijn kinderen te helpen met hun huiswerk. Maar het grootste cadeau is toch wel dat ik weer enkele uren kan werken! Dit had ik zes weken geleden niet durven dromen. Ik ben weer langzaam de persoon aan het worden die ik was voor Covid. Ik ben er nog niet, het gaat met kleine stapjes maar elk stapje is er één! Ik durf weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken!”

G (53)

"Ik heb een hersenbloeding gehad en ben daar gelukkig goed uitgekomen. Toch zijn of waren er kleine ‘dingetjes’ die anders zijn of gingen dan vroeger. Daarom heb ik meegedaan aan een intensief programma neuroplasticiteit. Ik wilde er graag aan beginnen, omdat ik het maximale uit mijn herstel wilde halen, voor zowel mijzelf als mijn dierbaren. Van het programma zelf heb ik veel energie gekregen en heel veel rust in mijn hoofd. Ik heb genoten van het enthousiasme van de begeleidende psychologen en van de goede klik met mijn duo-partner. Na afloop voelde ik mij de hoofdpersoon van het boek “oei, ik groei”. In mijn dagelijks leven snap ik nu beter wat externe prikkels met mij doen en hoe ik daar mee om kan gaan."
Glimlachende Mens

L (50)

"Na alles wat ik geprobeerd heb, begin ik nu eindelijk mijn leven weer terug te krijgen. Ik ben zelf weer in staat om problemen op te lossen en heb de handvatten om de weg naar boven verder in te zetten."
Oude man in de bergen

B (74)

" Ik heb de NAH training gedaan en heb deze als zeer zwaar ondervonden, echter het resultaat is tot op heden verrassend. Mijn kwaliteit van leven is aanmerkelijk verbeterd."
Lachende man

S (32)

"Afgelopen maanden heb ik de neuroplasticiteitstraining gevolgd bij Long Covid. Ik had al 9 maanden last van extreme vermoeidheid en forse cognitieve problemen (onder andere concentratie, overprikkeld, hersenmist, vergeetachtigheid). Na een 3-daagse stressmeting werd duidelijk hoe ontregelt mijn autonome zenuwstelsel was. De intensieve trainingsweek was zwaar maar ook heel leerzaam, werken aan je herstel onder begeleiding van hele enthousiaste en deskundige trainers. Stuk voor stuk nemen ze de tijd voor je en hangt er een hele prettige, ontspannen sfeer. 

 

Dankzij deze 12 weken durende training zijn alle klachten stukken milder geworden, doe ik voor een groot deel weer mee in de maatschappij én ben ik 7 weken na de intensieve trainingsweek weer begonnen met werkhervatting.

 

Deze training vind ik een grote aanrader bij cognitieve problematiek bij Long Covid. Het is intensief, maar heeft me geholpen. Het is de investering in jezelf meer dan waard!"

Testimonial_S_85.jpeg

S (38)

"Wat een fijne begeleiding heb ik gehad gedurende het neuroplasticiteitstraject. Professioneel, begripvol, positief en stimulerend gedurende de therapieën. Een prettig team om tijdens een onzekere en intensieve periode het uiterste uit het trainingstraject te halen. Ik heb volop handvatten gekregen voor het doortrainen en inbouwen van de trainingscycli in de thuissituatie. 
Het traject heeft er tot dusverre voor gezorgd dat de klachten na mijn hersenschudding zijn afgenomen. Door dit traject heb ik er het volste vertrouwen in om mijn gezinsleven, werk en hobby’s weer stap voor stap te hervatten. Dankbaar!"

D (26)

“Al na anderhalve dag merkte ik verbetering tijdens de breintraining. Ik moest allerlei verschillende taken uitvoeren terwijl de geluiden van alle kanten kwamen, maar het lukte. Na afloop was ik gesloopt, maar vooral in mijn hoofd. Ik kon nog wel op mijn benen staan. Ik kan weer naar de supermarkt, naar feestjes, even spontaan naar het bevrijdingsfestival. Dat kon lange tijd niet. Ik heb echt het gevoel dat ik mijn leven weer terug heb. Het is raar om te zeggen, maar ik voel me nu beter dan voordat ik thuis kwam te zitten met Long COVID omdat ik beter aanvoel wat ik écht nodig heb. Ik probeer zoveel mogelijk gezonde stressritmes in mijn leven in te bouwen. Bij mij betekent dat na de lunch bijvoorbeeld even liggen, wat paradoxaal genoeg juist tijd en energie oplevert."
Image by Michael Mims

N (38)

“Een domino-val achterover op het kunstijs heeft ervoor gezorgd dat ik bewusteloos was en binnen het eerste uur niet kon schrijven. Ik wist toen dat het mis was. Een hersenkneuzing zonder letsel. Het reguliere traject leerde mij omgaan met de verdere beperkingen, maar ik kon dat niet accepteren. Het traject Neuroplasticiteit leerde mij weer mijn 'oude' te worden en mijn hersenen weer actief te maken door het herstellen van de verbindingen. Is het traject zwaar? Ja, heel zwaar, maar het effect dat het mij heeft gegeven is goud. Mijn focus, concentratie en dubbel taken is gestegen met 200% en heel eerlijk misschien nog wel beter dan voor mijn val. Ik adviseer het overigens iedereen die op een automatisch pilot leeft en werkt."
Glimlachend volwassen man

I (42)

Vorig jaar april heb ik Corona opgelopen en daarna Long Covid ontwikkeld. Het was een lange zoektocht naar de juiste balans in mijn werk en privé leven.

Door mijn cognitieve klachten was ik snel overprikkeld. Soms stond ik in de supermarkt en wist ik niet meer wat ik moest kopen...Met behulp van een ergotherapeut kreeg ik handvaten om mijn energie beter te verdelen. Maar vooral moest ik NIET over mijn grenzen gaan...Helaas werden mijn klachten in plaats van minder juist meer...Ik zat in een neerwaartse spiraal waar ik niet uit kwam. Tot ik in contact kwam met NeuroRC. Zij hebben een behandeling ontwikkeld waar je ACTIEF met je klachten aan het werk gaat. Met de juiste begeleiding je grenzen weer opzoeken zodat je kunt herstellen. Het heeft mij in korte tijd heel veel gebracht! Er is licht aan het eind van de tunnel!!

Man met sjaal

R (74)

“Ik heb een beroerte gehad waarna ik elke dag hoofdpijn had door allerlei prikkels. Dat kon tv, radio, bladblazer, gesprek, ergernis, slijpsteen enzovoort zijn. Vervolgens heb ik deelgenomen aan een training. Na de behandeling ben ik weer bijna de oude. Doe weer van alles en heb weinig last van prikkels. Ik vind het een wonder. Doe elke dag mijn oefeningen en ik voel dat het mij goed doet. Ben er ontzettend blij mee dat dit op mijn pad kwam."

Man leest een boek

T (49)

"Ik heb meegedaan met de intensieve training neuroplasticiteit. De begeleiding vooraf en tijdens de training was goed. Ik heb veel aan het programma gehad. Ik heb minder last van prikkelgevoeligheid en heb een langer uithoudingsvermogen gekregen. Bijna elke dag doe ik mijn oefeningen door te sporten, hersentraining en rusten."

Professional Male

No one knows what part to play 

It's like we're in uncharted territory 

No one knows another way 

It's like all grace in life has parted from me 

  

I'll go back again 

If the worst is happening 

How does anything work? 

Now let me please go back again 

I'll go back again 

J (48)

"Na bijna 7 jaar knokken, niet opgeven en alle wegen binnen de zorg in Nederland te hebben bewandeld, heeft het traject van NeuroRC mij de mogelijkheid gegeven om weer terug te gaan in tijd. Figuurlijk natuurlijk maar ik voel mij weer als vanouds zonder belemmeringen. Mij weer een ‘partner, Heit, zoon, vriend, collega’ kunnen voelen is met geen pen te beschrijven. Aarzel niet maar begin de stap naar een 'nieuwe IK'. "

Meer weten?
Neem contact op

Vrienden groep

Telefoonnummer

Email 

Social Media

  • Linkedin
bottom of page