Ervaring E (35)

"Sinds eind 2020 heb ik Long Covid. Ik had geen reuk en smaak, had erge hoofdpijn, was oververmoeid en constant emotioneel. Hierdoor kon ik nauwelijks meedraaien in het ‘normale leven’. Zelf ging ik aan de slag met een ‘behandelplan’ en met vallen en opstaan werd ik steeds een beetje beter, maar in de zomer van 2022 kreeg ik een grote terugval. Vanaf toen bracht ik het grootste deel van de dag door op de bank of in bed, ik kon geen gesprekken, geluiden of licht verdragen en mijn spierkracht en conditie namen weer enorm af. Het leven stond vanaf weer helemaal stil. 

Een reeks aan ziekenhuisbezoeken gaven geen helderheid en ik kreeg het advies om naar het chronisch vermoeidheidscentrum te gaan. De aanpak daar leek vooral gericht op het leren leven met Long Covid. Dat was het laatste wat ik wilde en zocht met veel pijn en moeite door naar de juiste hulp. 

Via via kwam ik terecht bij NeuroRC. Bij de intake voelde ik me eindelijk echt gehoord en begrepen. Het team van NeuroRC wilde (en wil) er alles aan doen om mij helemaal beter te maken. De vakkundige kennis van het hele team gaf me veel vertrouwen. Tijdens het traject ontdekte ik wat ik mijn lichaam en brein allemaal nog kan en dat gaf me zoveel moed. Ik maakte snel enorme stappen en was weer in staat de trap op te lopen of een boodschappenlijst te onthouden. Het was keihard werken maar ik heb ook zeker gelachen, daar zorgt het team wel voor. 

Tijdens mijn intake bij NeuroRC kon ik de trap amper op en zat ik tijdens het gesprek met een zonnebril op tegen het licht. Nu ben ik 3 weken op de camping in Italië geweest, heb ik daar gewandeld en ben ik naar een festival geweest. Het traject heeft echt mijn wereld weer geopend. 

Ik ben er nog niet maar mijn motor draait weer en met de tools die van NeuroRC kreeg kan ik zelf door en word ik steeds sterker en beter. Ik kijk weer naar mijn toekomst: dat is zoveel waard!!"

© NeuroRC 2024

⚡️ Website door Skeps.nl