Post-COVID

In ons programma streven we naar het herstel en het optimaliseren van neurale netwerken, herstel van mitochondriale schade en willen we de balans hervinden van het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Hypothesen

Er zijn verschillende hypothesen beschreven welke mechanismen in het menselijk lichaam voor post-COVID zorgen, waaronder: virale persistentie, dysbiose in de darmen, hyperimmuniteit, endotheel-dysfunctie, dysfunctionele signaalverwerking en mitochondriale dysfunctie. Post-COVID is een zogeheten multisysteemziekte. De behandeling bij NeuroRC richt zich op meerdere aspecten en meerdere mogelijke werkingsmechanismen.

Ons programma

De training bestaat grotendeels uit het maken van specifieke ritmes (ABC) en behelst onder andere neuromusculaire training, breintraining, ontspanningsoefeningen, ademhalingstraining, Acceptence and Commitment Therapy (ACT), mindset-training en leefstijltraining (waaronder voeding en slaap).

Middels de verschillende onderdelen binnen de training willen we verbetering in de neurale netwerken tot stand brengen en tevens nieuwe neurale netwerken aanmaken. Met leefstijlinterventies streven we naar herstel van mitochondriale schade en het hervinden van balans van het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem. Het principe achter de training is dat het brein een handje geholpen wordt weer actiever te worden, waardoor er, juist op celniveau, meer energie ontstaat en de prikkelverwerking in het brein toeneemt.

De intensiteit van de neuromusculaire training is afhankelijk van de belastbaarheid en het herstelvermogen van de client. Te lange en/of te intensieve inspanning kan leiden tot Post Exercise Malaise (PEM). We hanteren een ultrakorte inspanning (beginnend vanaf 5 seconden), direct gevolgd door rust en ademhalingsoefeningen met HR/HRV monitoring om de totale belasting van de training laag te houden.

Het starten van neuroplasticiteitstraining voor post-COVID

Welke stappen moet je zetten?

  1. Aanmeldformulier invullen

  2. Vrijblijvend intakegesprek

  3. Akkoord met het behandelvoorstel

  4. Bereid je voor op de behandeling

  5. De start van jouw behandeling

  6. Nazorg

Veelgestelde vragen over de neuroplasticiteits­training

Gemiddeld reduceren de klachten met 56%. Ruim 90% ziet verbetering na het traject. De kwaliteit van leven gaat van 46 naar 71 (op een schaal van 0 tot 100), een verbetering van 54%. Klik hier voor alle resultaten.

De lange-termijn effecten over meer dan 6 maanden zijn nog onbekend. Bij de meeste cliënten blijft het behandeleffect gelijk tussen 3 en 6 maanden. Bij sommige cliënten is er sprake van een terugval, waarschijnlijk door een nieuwe virusinfectie (COVID of ander type) die zorgt voor her-activatie van het COVID-19 virus.

Dat hangt uiteraard af van de mate van klachten die je ervaart en waar je woonachtig bent. De intensieve week wordt in de regel als inspannend en pittig ervaren. Omdat het zonde zou zijn als het reizen je herstelproces belemmert, raden wij het aan om een plek in de buurt te overnachten zodat je voldoende ruimte hebt om bij te komen. Het constant heen en weer reizen kan extra stress en vermoeidheid veroorzaken, waardoor je niet optimaal kan profiteren van de neurplasticiteitstraining.

In de buurt zijn er verschillende opties om te overnachten, afhankelijk van jouw voorkeur en comfortniveau. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om te verblijven in een gezellige Airbnb. Anderen geven misschien de voorkeur aan het gemak van een hotel, met alle voorzieningen binnen handbereik en een comfortabel bed om in te rusten na een lange dag trainen. Om de hoek bij NeuroRC zit bijvoorbeeld het Fletcher hotel-paleis Stadhouderlijk hof.

Ongeacht je keuze, het is altijd een goed idee om bij het reserveren te informeren naar een rustige kamer, zodat je ongestoord kunt slapen en goed kan uitrusten na de training. Bovendien is het handig om de afstand tot de trainingslocatie te beperken, zodat je geen kostbare tijd verliest met reizen.

In de intensieve trainingsweek is dit niet mogelijk omdat de trainingen van 0900 tot 1700 zijn. In de boosterweken die volgen zou het (parttime) kunnen, overleg dit met je behandelaar na de intake. Of dit voor jou mogelijk en/of verstandig is, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Een eerste verkennende intake/adviesgesprek bij NeuroRC is kosteloos. Als de neuroplasticiteitstraining passend is en je wilt deelnemen aan de training, dan zal er aanvullend een intakerapportage en vervolgofferte worden opgemaakt.

De totale kosten voor de neuroplasticiteitstraining bedragen € 8750,- vrijgesteld van BTW. Indien gewenst, kunnen extra modules tegen meerprijs worden toegevoegd. Denk hierbij o.a. aan stresstressdiagnostiek, biomarkeronderzoek en microbioomonderzoek.

De kosten zijn voor eigen rekening, je arbeidsongeschiktheidsverzekeraar (voor zelfstandig ondernemers) of bijvoorbeeld (deels) voor rekening van de werkgever. Download hierboven de informatiefolder voor het volledige overzicht van de behandeling.

© NeuroRC 2024

⚡️ Website door Skeps.nl