Onze werkwijze

Bij NeuroRC werken we vanuit het principe dat het brein plastisch is. Na een hersenschudding of post-COVID werken de hersenen niet meer zo goed als daarvoor. Je leven staat ineens op zijn kop.

Behandeling

Onze behandeling is er op gericht eerst de factoren te ontdekken die jouw herstel tegenwerken. Dit doen we met behulp van innovatieve meetinstrumenten. Denk hierbij aan stressmetingen, onderzoek naar de samenstelling en conditie van je darmen en bloedonderzoek. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw brein: we zetten je brein eerst in de leerstand en laten je oefeningen doen zodat er nieuwe verbindingen gemaakt worden. Daarna moet het brein herstellen door rust en slaap. Deze cyclus wordt meerdere malen herhaald. We streven naar meer energie in het brein en een verbeterde prikkelverwerking.

Proces

Om in te kunnen schatten of iemand kan profiteren van de neuroplasticiteitstraining kijken we tijdens de vrijblijvende intake zorgvuldig naar wat er speelt.

Bij de vraag wat we inzetten en of we op de goede weg zijn, vormen verschillende ‘thermometers’ een belangrijk onderdeel. We maken hierbij gebruik van vragenlijsten en evaluatiemomenten. Op indicatie kan ook bloedonderzoek of ander onderzoek vaker ingezet worden om de effecten van de behandeling te monitoren.

Behandeling

De neuroplasticiteitsbehandeling kan afhankelijk van jouw klachten en aandoening verschillende vormen aannemen. Tijdens je intake maken we een inschatting wat bij jou past.

© NeuroRC 2024

⚡️ Website door Skeps.nl