Ervaring Esther (51)

"Het lukt wel! Mijn ervaring met Neuro RC voor long covid. 

In maart 2022 heb ik een Coronabesmetting opgelopen. Dit heeft zich ontwikkeld tot long COVID of post-COVID. Ik kreeg door de besmetting klachten die heel erg leken op de klachten die ik had tijdens een zware hersenschudding in 2009: misselijk, duizelig, slecht kunnen concentreren, extreem vermoeid, niet goed tegen prikkels en tegen licht en geluid kunnen, en ik zag wazig. Als je dit niet hebt gehad, is het lastig voor te stellen en te begrijpen. Een hardwerkende carrièrevrouw met een vol sociaal leven en bestuursfuncties kwam daardoor ineens tot stilstand. Ik kon niet meer werken en mijn sociale leven werd gereduceerd tot nul. Ik kwam in een (sociaal) isolement. Een hele pittige en eenzame tijd waarin ik erg op mezelf was aangewezen. Je verliest je identiteit en het leven zoals je dat kende.  

Maar gelukkig waren er lieve mensen om mij heen en kwamen er goede therapeuten en behandelingen op mijn pad. Daardoor kreeg ik stukje bij beetje mijn leven weer wat terug. Omdat er geen pasklare oplossing is voor long COVID, was dit een hele zoektocht.  Op een gegeven moment ging ik niet meer vooruit. De alles ontwrichtende vermoeidheid werd niet beter. Ook mijn gevoeligheid voor licht en geluid bleef aanwezig en mijn energie- en concentratieniveau bleef laag. Daarnaast had ik veel moeite met focussen (ogen) en was computerwerk en langer autorijden extreem vermoeiend.  In juli 2023 ben ik gestart bij NeuroRC. Dat is een hele goede stap geweest! Mijn klachten zijn enorm afgenomen. Ik sta niet meer hondsmoe op. Ik kan beter tegen licht en geluid en mijn concentratievermogen is ook beter geworden. Uit recent onderzoek bij de neuro-optometrist blijkt zelfs dat de klachten met het focussen van de ogen er niet meer zijn.  

De trainingen bij Neuro RC zijn pittig, dat kan ik niet ontkennen. Maar er zit een fantastisch team met specialistische kennis dat met veel energie en passie de trainingen geeft. Ik kwam er moe, maar ook met veel energie vandaan. En ik heb daar mijn grenzen op fysiek gebied verlegd. Het meest opvallende resultaat vond ik dat ik 4 maanden geleden vaak dacht dat lukt niet omdat ik te weinig energie had en te vermoeid was, terwijl het nu is: het lukt wel! Een mooi nevenresultaat is dat ik geleerd heb anders met stressvolle situaties om te gaan. Ik omarm de stress (ja, dat kan echt!) waardoor het voor mij gaat werken. Ook heb ik gezonde stressritmes aangeleerd. Dat zorgt ervoor dat ik beter de dag kan volhouden en ook gezonder kan werken. Dat ga ik ook in de toekomst vasthouden en dat gun ik iedereen. Niet meer helemaal kapot zijn na een intensieve werkdag, maar nog energie overhouden. Super fijn! Mijn herstel is nog in ontwikkeling. Ik ga nu rustig mijn leven opbouwen en weer leuke dingen doen. Het eerste feestje is al geweest. Op dit moment werk ik 3 uur per dag en ik weet zeker dat dit de komende periode nog meer wordt. Ik kan zelf weer langere stukken in de auto rijden en dat geeft vrijheid. En ik doe weer mee in de maatschappij en op het werk.  

Waar ik uiteindelijk uitkom weet ik niet, maar ik ga met goede tools en vertrouwen de toekomst in. Het stroomt weer en daar word ik heel gelukkig van!"

© NeuroRC 2024

⚡️ Website door Skeps.nl