Ervaring I (42)

"Toen de eerste lockdown een feit was en al mijn afspraken verdwenen uit mijn agenda, vond ik dat heerlijk! “Corona-rust” zou wat mij betreft hét woord van het jaar worden en ik genoot ervan dat ik even niks hoefde. Een jaar later kreeg dit woord een hele andere betekenis. Na een besmetting met het Coronavirus hield ik langdurig klachten. Door long COVID moest ik opnieuw mijn agenda leegvegen, maar dit keer vond ik dat absoluut niet leuk. Mijn lijf en hersenen functioneerden niet meer als voorheen. Dingen die ik normaal deed zonder nadenken lukte niet meer. Nadenken op zich kostte al ontzettend veel energie. Ik herkende mezelf niet meer. En het enige advies wat men mij kon geven was “rust nemen”. Ik werd allergisch voor het woord “rust” en “Corona” had mijn leven tot stilstand gebracht. 

Als arts ben ik gewend om mijn patiënten behandelingen te adviseren waarvan uit onderzoek is gebleken dat deze ook echt iets doen. En zo wilde ik ook mijn eigen ziekte nu benaderen. Toen ik hoorde over de therapie bij NeuroRC was ik dan ook sceptisch. Maar als je wanhopig graag jezelf weer terug wil, blijken je principes toch minder belangrijk. Het feit dat er een goede onderbouwing was van de verschillende onderdelen van de therapie en de overeenkomst tussen mijn klachten en die van mensen met NAH hebben mij doen besluiten toch deze therapie te volgen. En dat is één van de beste keuzes van mijn leven geweest.

Ook bij de start van de therapie was ik nog argwanend. Ik twijfelde nog steeds of dit alles mij wat ging opleveren. Maar na anderhalve dag merkte ik al verbetering. Ik kon prikkels veel beter verdragen, de hersenmist klaarde op en ik kreeg weer vertrouwen in mijn lijf en hoofd. Regelmatig betrapte ik mezelf op dingen die ik weer kon: muziek op de achtergrond, mensen in de ogen kijken als je met iemand in gesprek bent, sportwedstrijden van mijn kinderen bijwonen. Het lijken kleine dingen, maar ik genoot ervan dat ik het weer kon 

Deze therapie bij NeuroRC heeft me mezelf teruggeven. Ik ben hierdoor heel veel beter geworden, al ben ik nog niet beter. Maar ik kan mijn agenda weer vullen met afspraken, zowel privé als ook qua werk. Als arts vind ik het lastig om deze therapie te adviseren omdat uit onderzoek nog niet gebleken is dat het werkt. Maar als patiënt ben ik ontzettend blij dat ik het gedaan heb en gun ik ieder long COVID patiënt dat hij/zij met behulp van deze therapie zichzelf en daarmee zijn leven weer terugkrijgt. "

© NeuroRC 2024

⚡️ Website door Skeps.nl