top of page

Long Covid

Verschillende onderzoeken (wereldwijd) maken duidelijk dat Covid de hersenen langdurig kan beïnvloeden. Een uit de hand gelopen immuunreactie lijkt aan de basis te liggen.

covid.jpeg

Bij Long Covid lijkt er sprake van een systemische (door het hele lichaam) ontstekingsreactie, ook in de hersenen kunnen er kleine ontstekingsreacties (neuroinflammatie) plaatsvinden.

 

We streven naar  herstel en het optimaliseren van neurale netwerken,   herstel van mitochondriale schade  en willen  de balans hervinden van het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem. 

Neuroplasticiteits-training bij Long COVID

De training bestaat grotendeels uit het maken van specifieke ritmes (ABC) en behelst onder andere neuromusculaire training, breintraining, ontspanning, ademhalingstraining, ACT, mindset-training, leefstijltraining (waaronder voeding en slaap). 

 

Middels de verschillende onderdelen binnen de training willen we verbetering in de neurale netwerken tot stand brengen en tevens nieuwe neurale netwerken aanmaken. Idee van de training is dat het brein een handje geholpen wordt weer actiever te worden, waardoor er, juist op celniveau, meer energie ontstaat en de prikkelverwerking in het brein toeneemt. 

De intensiteit van de neuromusculaire training is afhankelijk van de belastbaarheid en het herstelvermogen van de client.  Te lange en/of te intensieve inspanning kan leiden tot Post Exercise Malaise (PEM). Lees er hier meer over. We hanteren een ultrakorte inspanning (beginnend vanaf 5 seconden), direct gevolgd door rust en ademhalingsoefeningen met HR/HRV monitoring om de totale belasting van de training laag te houden. 

- Artikel -

Worstelen met Long Covid

Testimonial - Ontmoet Daphne
Testimonial - Ontmoet Ivo
bottom of page