top of page
Man leest krant

Nieuws

Hieronder zijn alle publicaties te vinden gerelateerd aan NeuroRC in de media. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

NeuroRC Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en updates van NeuroRC. Meld je aan via de knop hieronder.

Publicaties

Rouw en roken
20-05-2023

Femke is een hartelijke vrouw van bijna zestig, die worstelt met haar gezondheid en sinds het overlijden van haar man ook met psychische klachten. De laatste jaren heeft ze zichzelf een beetje verwaarloosd, vertelt ze.

Hersentraining helpt longcovidpatiënte
12-05-2023

Mensen met niet aangeboren hersenletsel en long covid hebben voor een groot deel dezelfde klachten. Beide groepen kunnen baat hebben bij het trainen van de hersenen. "Ik heb mijn leven weer terug." 

Ontstekingen in het brein
04-03-2023

Als Christa wordt gediagnosticeerd met fibromyalgie wil ze gelijk met de behandeling aan de slag. Maar dat vage gedoe, dat mindfuleness, dat hoeft van haar niet. Tot ze zich erin verdiept.

Long covid, niet babbelen maar trainen!
04-03-2023

Klaas is moe, vreselijk moe. Hij heeft moeite om zijn hoofd erbij te houden en vergeet steeds waar hij zijn spulletjes heeft gelegd. Vroeger vergat hij nooit waar ze waren, maar nu lijken ze voortdurend de hort op.

Veerkracht trainen
24-12-2022

De maatschappij polariseert, lontjes zijn kort en de angst het niet goed te redden neemt toe. Hoe kun je al deze ellende het hoofd bieden? En waarom lukt dat de ene mens gemakkelijker dan de andere?

Je bent wat je eet
29-10-2022

Jan worstelt met een depressie en prostaatklachten. Tot zijn verbazing helpt een verandering van dieet op beide fronten.

Worstelen met Long Covid

30-07-2022

In 2020 werd Carola besmet met Covid. De klachten waren toentertijd vervelend, hoofdpijn, lamlendig en geen smaak & reuk. Het zou vast wel weer over gaan.

Ouderdom is een ziekte
18-06-2022

"Ik ben bang geworden sinds ik de lijdensweg van m'n moesje heb gezien". Hij is bang voor alle nare ouderdoms kwalen die op zijn pad zullen komen.

Jonger worden, kan dat eigenlijk?
12-03-2022

Neilie is na een auto-ongeluk in haar beleving in een klap stokoud geworden. Is een behandeling gericht op verjonging van het brein iets voor haar?

Angst als maatje na corona
15-08-2020

De naweeën van corona kunnen ernstig en langdurig zijn. Slapte, moeheid en angst kunnen tot die restverschijnselen behoren. Bernard Maarsingh legt uit wat het verband is tussen inactiviteit, botten en angst en wat je eraan kunt doen.

Ouder worden en schoenveters
15-08-2020

Sommige mensen vinden het vooruitzicht met pensioen te gaan vreselijk, anderen kunnen niet wachten. Peter zou weer jong willen zijn. Is dat mogelijk?

bottom of page